Biopejs eller brændeovn?

Et spørgsmål vi får relativt tit. Det kan være svært at finde ud af hvad det rigtigge valg er. Her prøver vi at komme med direkte fordele og ulemper.

Installation

Allerede ved installationen af en biopejs kontra en brændeovn, er der meget stor forskel. Biopejsen kræver ingen skorsten, og du sparer derfor mange penge allerede her, ved at vælge en biopejs. Du skal heller ikke bruge tid på godkendelse ved en skorstensfejer - så vælg blot en biopejs.

Varmebehov

Et sted hvor brændeovnen stort set altid vinder over biopejsen. Det er ikke som primær varmekilde du skal vælge at investere i en biopejs. Du skal først og fremmest se det som en hyggelig varmekilde, hvilket også kan være med til at give mange gode oplevelser ved de levende flammer.

Vælger du en meget stor biopejs, kan den bruges som en god opvarmningskilde - og det er nu ikke så ringe igen.

Dårligt indeklima

Kigger du en del år tilbage, var det ikke ualmindeligt, at brændeovnen var utæt, havde dårligt aftræk eller blot gav meget røg ud i rummet. Det er heldigvis ikke sådan længere, og alligevel vil vi mene, at det med fordel er en biopejs, der giver det bedste indeklima. Bioethanolen som du bruger i en biopejs, er renere end det meste brænde du kan fyre af.

Når der ikke er brug for en skorsten til en biopejs, er der ingen tvivl om at der er styr på indeklimaet, så her vinder biopejsen igen stort.
Hvad ender vi med

Fra vores perspektiv, er der mange grunde til at vælge en biopejs. Går du efter en primær varmekilde, er det ikke verdens bedste valg med en biopejs, her fører brændeovnen stadig, og sådan er det fortsat i en periode.

Hvis det er til hygge, som en sekundær varmekilde og med muligheden for at få nogle gode stunder med levende ild, så fører biopejsen stort.

Find ud af hvad dit præcise behov er, så er biopejs.com klar til at hjælpe med dit valg